Bolig & Tal 19 (2. kvartal 2019)

Udgivet: 25.09.2019

Med Bolig & Tal 19 går Boligøkonomisk Videncenter i luften med et nyt værktøj til visualisering af boligprisindeks. Offentliggørelsen kommer sammen med en række modifikationer og forbedringer af indeksets kvalitet. Læs mere herom i 19. udgave af Bolig & Tal.

Værktøjet gør det muligt at indstille en række forskellige boligprisindeks fra 1992-2019 nøjagtig for den periode brugeren ønsker at se prisudviklingen. Kvartalet, brugeren vælger som det første kvartal udgør automatisk indeksværdien 100. På den måde bliver det nemt at få et indblik i prisudviklingen fra et vilkårligt tidspunkt til et andet.

Prisudviklingen vises på et landkort, hvor indeksene kan ses opdelt på regioner eller landsdele for hhv. enfamiliehuse og ejerlejligheder. Samtidig vises en egentlig graf som viser hele prisudviklingen i den valgte periode.

Derudover har vi gjort det muligt at se prisudviklingen tilbage til 1950 for enfamiliehuse – dog med en anden inddeling af landet end den man er vant til at se.

Du kan forsøge dig med værktøjet nedenfor. Visualiseringsværktøjet til historiske tidsserier kan findes under historiske boligprisindeks.